به گزارش شهر، مرتضی طلایی، گفت: مذاکراتی با وزیر کشور و فرمانداری صورت گرفته و بر اساس پیشنهاد شورا و برآوردی که با اجماع صورت گرفته است بعد از آماده کردن شرایط لازم و هماهنگیهای مورد نیاز با وزارت کشور و فرمانداری در اردیبهشت سال 1393 این انتخابات برگزار شود.
وی در خصوص برگزاری قطعی این انتخابات در اردیبهشتماه، گفت: این زمان پیشنهادی شورا بوده و دوستان در وزارت کشور و فرمانداری نظری بر رد آن نداشتند و قطعا انتخابات برگزار میشود. ولی ممکن است زمان آن در حد 10 روز تا یک ماه تغییر کند یعنی یا اوایل اردیبهشت و یا پایان این ماه برگزار میشود.
طلایی در پاسخ به این سوال که «آیا از سوی وزارت کشور پیش شرطی برای برگزاری این انتخابات گذاشته شده است» گفت: نه، برای برگزاری این انتخابات پیش شرطی گذاشته نشده است و انشالله بعد از مشخص شدن کلیات و قطعی شدن آن جزئیات این انتخابات اعلام خواهد شد.
شورایاریها نهادهای محلی هستند که در دهه 1380 در ایران پدید آمد و با توجه به اینکه سرعت گسترش تهران و تبدیل آن به کلان شهر، تغییر شرایط زندگی، تغییر نیازها و افزایش جمعیت در بسیاری از مناطق، لزوم بازنگری مدیریت در این شهر را موجب گشته است، طرح انتقال اداره شهرها از منطقه محوری به ناحیه محوری و سپس محله محوری چند سالی است که به عنوان راهکاری برای مدیریت بهتر و ارائه حداکثر خدمات به حداکثر شهروندان به پروژهای با اهمیت برای مدیران شهر تهران تبدیل شده است. با تشکیل شوراهای اسلامی شهر و روستا، بر اساس اصول شش، هفت، 100 تا 106 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، گسترش فکر و عمل شورایی بر ضرورتی تاریخی و اجتناب ناپذیر تبدیل شده است.
همچنین به استناد ماده هفتاد و یک قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مصوب سال 1375 و با توجه به حجم عظیم و گسترده مسائل و مشکلات مختلف شهری در ابعاد کمی و کیفی خصوصا در کلان شهر تهران، رفع این مشکلات و بهبود شرایط مستلزم تمرکززدایی و بهرهگیری از نظرات و دیدگاههای آحاد مردم و مشارکت واقعی، پایدار، دائمی و نهادینه، تشکیل انجمنها و سازمانها و نهادهای مدنی داوطلبانه و مردمی است.
در راستای تحقق اهداف فوق و خصوصا اجرای بندهای شش و هفتم ماده 71 قانون فوق، شورای اسلامی شهر تهران به موجب این طرح اقدام به تاسیس انجمنهای شورایاری در محلات تهران نموده است. وظیفه این نهادها انجام برخی امور برای کمک به شوراهای محلی در شهرهای ایران از جمله انتقال مطالبات مردم به شورا با توجه به قوانین، شناخت وضع موجود، فرهنگ سازی و تعامل محلهها است. داشتن حداقل 25 سال سن، سواد خواندن و نوشتن، نداشتن سوء سابقه کیفری و سکونت در محله مورد نظر به مدت حداقل شش ماه از شرایط داوطلبان عضویت در انجمن شورایاریها است. سن رای دهندگان به شورایاریها نیز 15 سال به بالا میباشد.